Ένας περιορισμένος αριθμός καλωδίων φόρτισης USB-C της Apple που περιλαμβάνονταν στη συσκευασία των υπολογιστών MacBook μέχρι τον Ιούνιο 2015 ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα λόγω προβλήματος σχεδίασης. Κατά συνέπεια, το MacBook ενδέχεται να μη φορτίζεται ή να φορτίζεται μόνο με διακοπές, όταν είναι συνδεδεμένο σε ένα τροφοδοτικό με καλώδιο που επηρεάζεται από το πρόβλημα.

Η Apple θα διαθέσει ένα νέο, επανασχεδιασμένο καλώδιο φόρτισης USB-C δωρεάν σε όλους τους πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αυτό το πρόγραμμα καλύπτει επίσης τα καλώδια φόρτισης USB-C της Apple που πωλήθηκαν ως μεμονωμένα αξεσουάρ.

Οι κάτοχοι MacBook θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία αντικατάστασης για να λάβουν ένα νέο καλώδιο φόρτισης USB-C.

Αναγνώριση των καλωδίων που επηρεάζονται από το πρόβλημα
Τα επηρεαζόμενα καλώδια έχουν τη φράση “Designed by Apple in California. Assembled in China.” τυπωμένη επάνω τους. Τα νέα, επανασχεδιασμένα καλώδια φέρουν επίσης έναν σειριακό αριθμό μετά από αυτήν τη φράση.
Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

Επηρεαζόμενο καλώδιο Λεπτομέρεια επηρεαζόμενου καλωδίου
Επανασχεδιασμένο καλώδιο Λεπτομέρεια επανασχεδιασμένου καλωδίου


Διαδικασία αντικατάστασης
Βρείτε ένα συνεργαζόμενο Εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις της Apple για να λάβετε ένα νέο καλώδιο φόρτισης USB-C. Θα χρειαστούμε τον σειριακό αριθμό του MacBook σας για να επαληθεύσουμε την καταλληλότητά του για αυτό το πρόγραμμα. Μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε τον σειριακό σας αριθμό εδώ.

Πρόσθετες πληροφορίες
Αυτό το πρόγραμμα της Apple ισχύει για όλον τον κόσμο και δεν επεκτείνει την κανονική εγγύηση των MacBook.

Αν πιστεύετε ότι έχετε πληρώσει για κάποια αντικατάσταση εξαιτίας αυτού του προβλήματος, επικοινωνήστε με την Apple για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

Το πρόγραμμα καλύπτει τα επηρεαζόμενα καλώδια φόρτισης USB-C έως τις 8 Ιουνίου 2018.


Την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και στο κατάστημα της iSystem, ως Apple Premium Service Provider, ώρες λειτουργίας καταστημάτων (Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 18:00 / Τρίτη,Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 20:30 / Σάββατο: 10:00-15:00) που βρίσκεται Λεωφ. Μεσογείων 269, Χαλάνδρι (κοντά στο Μετρό Χολαργός).