Η Apple ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ένα νέο πρόγραμμα προληπτικής αντικατάστασης φορτιστή για μερικά από τα προιόντα της που αφορά την ηπειρωτική Ευρώπη, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Κορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Apple διαπίστωσε ότι, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οι προσαρμογείς βύσματος AC με δύο ακροδέκτες της Apple που έχουν σχεδιαστεί για χρήση στην ηπειρωτική Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Κορέα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία ενδέχεται να σπάσουν και να προκαλέσουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση επαφής. Αυτοί οι προσαρμογείς βύσματος συνόδευαν συσκευές Mac και ορισμένες συσκευές iOS που εστάλησαν από το 2003 έως το 2015, ενώ περιλαμβάνονταν και στο Κιτ προσαρμογέα Apple World Travel.

Η ασφάλεια των πελατών της Apple, αναφέρει η εταιρεία, αποτελεί πάντα την πρώτη προτεραιότητα της και έχουν λάβει εθελοντικά την απόφαση ανταλλαγής των προβληματικών προσαρμογέων βύσματος με νέα, επανασχεδιασμένα τροφοδοτικά, χωρίς χρέωση. Συνιστούν στους πελάτες να ανταλλάξουν οποιοδήποτε προβληματικό εξάρτημα ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Σημείωση: Οι υπόλοιποι προσαρμογείς βύσματος, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν σχεδιαστεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και την Ιαπωνία, καθώς και τα τροφοδοτικά USB της Apple δεν επηρεάζονται από αυτό το πρόγραμμα.

Προσδιορισμός του προσαρμογέα βύσματος που διαθέτετε

Συγκρίνετε το τροφοδοτικό σας με τις παρακάτω εικόνες. Ένας προβληματικός προσαρμογέας βύσματος έχει 4 ή 5 χαρακτήρες ή καθόλου χαρακτήρες στην εσωτερική υποδοχή όπου συνδέεται με ένα τροφοδοτικό Apple. Οι επανασχεδιασμένοι προσαρμογείς φέρουν έναν τοπικό κωδικό με 3 γράμματα στην υποδοχή (EUR, KOR, AUS, ARG ή BRA).

Προβληματικός Επανασχεδιασμένος
Λεπτομέρεια προβληματικού τροφοδοτικού Λεπτομέρεια επανασχεδιασμένου τροφοδοτικού

Τύποι ακροδεκτών προβληματικών τροφοδοτικών

Τροφοδοτικό Ευρώπης

Τροφοδοτικό Κορέας

Τροφοδοτικό Αυστραλίας/Αργεντινής

Τροφοδοτικό Βραζιλίας

Στρογγυλές λεπτές ακίδες, με ελαφριά κλίση προς τα μέσα

Στρογγυλές παχιές ακίδες

Επίπεδοι ακροδέκτες υπό γωνία

Στρογγυλές λεπτές ακίδες

Ηπειρωτική Ευρώπη

Κορέα

Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή

Βραζιλία


Διαδικασία ανταλλαγής

Ανταλλάξτε το τροφοδοτικό σας στο τοπικό Εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις της Apple. Θα χρειαστεί να επαληθεύσουμε τον σειριακό αριθμό του Mac, του iPad, του iPhone ή του iPod σας ως μέρος της διαδικασίας ανταλλαγής, γι’ αυτό να έχετε βρει τον σειριακό σας αριθμό εκ των προτέρων. Η εύρεση του σειριακού αριθμού της συσκευής σας είναι εύκολη.

Οι πελάτες που έχουν αγοράσει ένα Κιτ προσαρμογέα World Travel θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία από τις παραπάνω επιλογές για να ανταλλάξουν τα προβληματικά εξαρτήματά τους.


Την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και στο κατάστημα της iSystem, ως Apple Premium Service Provider, ώρες λειτουργίας καταστημάτων (Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 18:00 / Τρίτη,Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 20:30 / Σάββατο: 10:00-15:00) που βρίσκεται Λεωφ. Μεσογείων 269, Χαλάνδρι (κοντά στο Μετρό Χολαργός).