Από τη στιγμή που αποκτάμε το πρώτο μας Mac, ψάχνουμε πως να το λειτουργήσουμε, που είναι το κάθε τι και πως να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τη δουλειά μας.

Το παρακάτω ποστ θα σας βοηθήσει να το πετύχετε!

Το πρώτο πρώτο πράγμα που κάνω όταν σετάρω ένα νέο Mac, είναι να εμφανίσω τον εσωτερικό δίσκο στο Desktop και να ρυθμίσω να φαίνονται οι εξωτερικοί δίσκοι, τα CD/DVD και η σύνδεση σε δικτυακούς δίσκους ή servers. Φυσικά αυτά μπορούμε να τα δούμε στην πλαϊνή στήλη κάθε παραθύρου του Finder αλλά εξυπηρετεί πολύ περισσότερο να τα έχουμε μπροστά στα χέρια μας. Αυτό λοιπόν το κάνουμε πηγαίνοντας Finder -> Preferences και στην καρτέλα General τσέκαρουμε τις επιλογές όπως στο screenshot. Αν θέλουμε αλλάζουμε και την επιλογή κάθε φορά που ανοίγουμε ένα παράθυρο Finder να εμφανίζεται ο φάκελος του χρήστη και όχι όλα μας τα αρχεία.

Screen Shot 2013-06-03 at 1.47.56 PM

 

Αν προτιμάτε διαφορετικό μέγεθος εικονιδίων και γραμμάτων στην εμφάνιση κάθε παραθύρου υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Απλά πηγαίνουμε στο μενού View του Finder και επιλέγουμε View Options. Εκεί ρυθμίζουμε το μέγεθος τον εικονιδίων, την απόσταση μεταξύ τους και τη γραμματοσειρά σε κάθε παράθυρο καθώς επίσης και το αν θέλουμε να τα ομαδοποιήσουμε με συγκεκριμένο τρόπο. Το screenshot παρακάτω θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Screen Shot 2013-06-03 at 1.48.31 PMScreen Shot 2013-06-03 at 1.48.52 PM

 

Για τους πιο ψαγμένους υπάρχουν μερικές έξτρα επιλογές στα System Preferences στην κατηγορία General.

Screen Shot 2013-06-03 at 1.55.34 μ.μ.

Φυσικά κάθε ένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στην εμφάνιση και έχει συνηθίσει αλλιώς να κάνει τη δουλειά του. Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες οι υποδείξεις και να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο το καινούριο σας Mac.