Το Alfred είναι μια εκπληκτική εφαρμογή που υπόσχεται να μας “λύσει” τα χέρια και να μας απαλλάξει από το ατελείωτο search και τα περιττά clicks.

Χρησιμοποιώντας συνδιασμούς πλήκτρων μπορούμε να ανοίξουμε όποια εφαρμογή θέλουμε σε δευτερόλεπτα χωρίς να ψάχνουμε για ώρες μέσα στα Applications ή στο υπερφορτωμένο Dock μας. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι απομνημονεύει τις προτιμήσεις μας κάνοντας έτσι ακόμα ταχύτερη την αναζητησή μας.

Εκτός από την εκτέλεση των εφαρμογών, δυο από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η αναπαραγωγή μουσικής μέσω του iTunes mini player που διαθέτει, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό των πλήκτρων που έχουμε ορίσει και φυσικά η εντολή find συνοδευόμενη από το όνομα του αρχείου που ψάχνουμε. Αφού εντοπίσουμε το αρχείο που θέλουμε, πατώντας το enter, αυτό εμφανίζεται στον Finder. Αν θέλετε μπορείτε να ορίσετε να κάνει αναζήτηση και στο Address Book αλλά και πολλά άλλα.

Για να πάρετε μια ιδέα, δείτε τα παρακάτω screenshots:

 

Το καλύτερο σας το αφήσαμε όμως για το τέλος! Το Alfred είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από το Mac App Store. Link