Αναβαθμίσεις

Η πιο κλασική αναβάθμιση η οποία δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται. Ένας υπολογιστής με λίγη μνήμη είναι ένα άλογο με δεμένα πόδια. Η RAM έχει άμεσο αντίκτυπο στην ταχύτητα των εφαρμογών, στην δυνατότητα εκτέλεσης πολλών προγραμμάτων ταυτόχρονα, καθώς και απαιτητικών εργασιών. Η προσθήκη μνήμης είναι η πιο απλή διαδικασία αναβάθμισης, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στον υπολογιστή σας να αναδείξει τις δυνατότητές του.
Ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός, κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον υπολογιστή μας. Τα προσωπικά μας δεδομένα γίνονται όλο και πιο πολλά και οι σκληροί δίσκοι γεμίζουν γραφεία, βιβλιοθήκες και τσάντες. Η λύση; Να αναβαθμίσουμε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας. Με χωρητικότητες μέχρι 4ΤΒ είναι μια λύση που τακτοποιεί άμεσα το χάος από δίσκους και φλασάκια που μας περιβάλλει.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά. Πιστέψτε μας τα περισσότερα είναι αλήθεια!!! Η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι η ουσιαστικότερη που μπορείτε να κάνετε στον υπολογιστή σας. Με ταχύτητες από 230ΜΒ/sec έως 550MB/sec θα ξεχάσετε τι θα πει αναμονή.

Ειδικές Αναβαθμίσεις για Mac Pro

Ο Mac Pro μπορεί να συντροφεύσει τις ανάγκες σας για πολλά χρόνια και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να μείνει λίγο πίσω σε κάποιους τομείς, όπου οι επιλογές πολλαπλασιάζονται. Είναι τόσο ξεχωριστός που έχει ανάγκη και από ξεχωριστές αναβαθμίσεις.
Η απόλυτη λύση που θα απογειώσει τον υπολογιστή σας στην καθημερινή χρήση αλλά και θα σας ξαφνιάσει σε ταχύτητα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσπέλαση του σκληρού δίσκου είναι η εγκατάσταση ενός δίσκου SSD! Όμως για πλήρη εκμετάλλευση της ταχύτητας θα πρέπει να εγκατασταθεί δίσκος SSD σε κάρτα PCI. Μην πελαγώνετε, εμείς έχουμε!
Ζηλεύετε τους καινούργιους Mac Pro που διαθέτουν USB 3.0 ή θα θέλατε να απολαύσετε την ταχύτητα και την άνεση του νέου αυτού διαύλου που διαθέτει ακόμα και ένας «ταπεινός» MacBook Air; Μια κάρτα PCI με 4 εξόδους θα σας δώσει τις δυνατότητες επέκτασης που απολαμβάνουν όσοι αγοράζουν τώρα Mac.
Σίγουρα η κάρτα γραφικών του MacPro σας ταλαιπωρείται υπό το βάρος των καινούριων προγραμμάτων και λειτουργικών. Η φανταστική ταχύτητα επεξεργαστή και αποθηκευτικού χώρου πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχες επιδόσεις γραφικών. Με υπερδιπλάσια ταχύτητα, άνεση στη συνδεσιμότητα και μέχρι και 1 GB VRAM, είναι σίγουρο ότι ο Mac Pro σας θα «φυσάει» για πολύ πολύ καιρό ακόμη.
MacBookPro/Mac mini Διάρκεια Τιμή
ΜΝΗΜΗ
Apple¹ 4GB x 2 (σύνολο 8GB) 5min 119€
Apple¹ 8GB x 2 (σύνολο 16GB) 5min 229€
ΔΙΣΚΟΣ
HD 500GB/7200 rpm 15min  109€
HD 1TB/7200 rpm 15min  133€
SSD
SanDisk ULTRA II 240GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 15min 119€
SanDisk ULTRA II 480GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 15min 194€

iMac Διάρκεια Τιμή
ΜΝΗΜΗ
Apple¹ 4GB x 2 (σύνολο 8GB) 5min  119€
Apple¹ 8GB x 2 (σύνολο 16GB) 5min  229€
ΔΙΣΚΟΣ
HD 2TB/7200 rpm 3hours  217€
HD 3TB/7200 rpm 3hours  246€
SSD + Kit εγκατάστασης²
SanDisk ULTRA II 240GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 3hours  249€
SanDisk ULTRA II 480GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 3hours  325€
Εγκατάσταση δίσκου σε iMac 2012/2013 (χωρίς DVD)      +25€
Εγκατάσταση με διατήρηση του υπάρχοντος δίσκου και μεταφορά του οπτικού μέσου σε εξωτερική θήκη USB        +30€
Mac Pro Διάρκεια Τιμή
ΜΝΗΜΗ
FB 2GB x 2 (σύνολο 4GB) 5min  138€
FB 4GB x 2 (σύνολο 8GB) 5min  238€
ΔΙΣΚΟΣ
HD 2TB/7200 rpm 15min 128€
HD 3TB/7200 rpm 15min  161€
SSD + PCI card (απόδοση διαύλου SATA III)
SanDisk ULTRA II 240GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 30min  217€
SanDisk ULTRA II 480GB (500 MB/s write – 550 MB/s read) 30min  447€
ΔΙΑΦΟΡΑ
USB 3.0 PCI card 15min  69€
ATI 5770 Graphics card 15min 529€
Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος και μεταφορά δεδομένων
Κλωνοποίηση/μεταφορά δεδομένων από πλήρως λειτουργικό δίσκο 39€
Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος με διαγραφή δεδομένων χρήστη 39€
Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος με διατήρηση δεδομένων χρήστη 55€
Μεταφορά δεδομένων από δίσκο Time Machine 39€
1. κατασκευής Hynix-Elpida-Samsung-MT
2. Το kit περιλαμβάνει τα απαραίτητα καλώδια και εξαρτήματα προκειμένου να εγκατασταθεί ένας SSD μέσα στον Mac, καθώς και εξωτερική θήκη για μετατροπή του DVD σε εξωτερικό.
Οι παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνουν την εργασία τοποθέτησης των ανταλλακτικών και εσωτερικό καθαρισμό των υπολογιστών με πεπιεσμένο αέρα.

Αναβαθμίσεις λογισμικού

Με τον όρο αυτό εννοούμε την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος αλλά και των εφαρμογών που χρησιμοποιούμε. Στην iSystem μπορούμε να σας βοηθήσουμε ή να κάνουμε για εσάς τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Για τα περισσότερα από τα σχετικά σύγχρονα Mac, το OS X Yosemite (10.10) είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα, προσφέροντας ταχύτητα, συμβατότητα και προηγμένα χαρακτηριστικά.

Σε γενικές γραμμές η αναβάθμιση ενός λειτουργικού συστήματος προσφέρει:

  • Καλύτερη συμβατότητα με τις σύγχρονες εκδόσεις εφαρμογών της Apple και άλλων κατασκευαστών λογισμικού. Έτσι αν θέλετε να εγκαταστήσετε το πλέον πρόσφατο Adobe Photoshop για παράδειγμα, αναγκαστικά θα πρέπει να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σας σύστημα (OS X) σε κάποια πρόσφατη έκδοση.
  • Καλύτερη συμβατότητα με αρχεία φτιαγμένα απο πρόσφατες εφαρμογές ή διαδικτυακές τεχνολογίες. Αν το σύστημά σας είναι παλιό τότε και ο web browser σας θα είναι παλιός και πιθανόν δεν θα παίζει σωστά σε κάποια sites.
  • Προχωρημένα χαρακτηριστικά και ευκολίες εφόσον η εξέλιξη των λειτουργικών συστημάτων σκοπό έχει ακριβώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και να του προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα και ευκολία.
  • Καλύτερη ασφάλεια έχοντας φροντίσει να καλύψει τις πλέον πρόσφατες “απειλές”.
  • Συχνά τέλος προσφέρει και καλύτερη απόδοση (ταχύτητα).

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Ελέγξτε το hardware σας. Πατήστε το Μενού Apple στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας για να δείτε ποιό μοντέλο Mac έχετε.
  • Ελέγξτε την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.
  • Καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε ποιό είναι το ιδανικό σύστημα που μπορείτε να βάλετε στον υπολογιστή σας.
  • Εάν θέλετε μπορούμε να αναλάβουμε να σας κάνουμε την αναβάθμιση, διατηρώντας τα δεδομένα σας. Δηλαδή να κάνουμε τις απαραίτητες παραμετροποιήσεις ώστε ο Mac σας να είναι ίδιος όπως πριν διατηρώντας τις ρυθμίσεις σας, τα email σας, τα αρχεία, τις εφαρμογές σας κ.λπ.
  • Το κόστος αυτής της αναβάθμισης είναι 65€ και μπορεί να γίνει με ραντεβού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι συνήθως 2 ώρες.